Τρίτη, Μάρτιος 19, 2024
 
image image image image
Αμάρυνθος Η ΠΕΝΤΑΜΟΡΦΗ ΠΟΛΗ !  
Αμάρυνθος
Άνω Βάθεια
Παραλία


Αμάρυνθος














ΓΕΝΙΚΑ:

Η Αμάρυνθος ανήκει σήμερα στο νέο διευρυμένο δήμο Ερέτριας. Αποτελεί ιστορική πόλη, αφιερωμένη στη Θεά Άρτεμη και ένα από τα αρχαιότερα λιμάνια της Μεσογείου. Χαρακτηρίζεται ως ένα από τα πιο όμορφα θέρετρα της Εύβοιας και βρίσκεται μόλις λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Χαλκίδα. Τα καταγάλανα νερά και οι πεντακάθαρες παραλίες της προσφέρονται για υπέροχες καλοκαιρινές διακοπές και προσελκύουν το ενδιαφέρον πολλών παραθεριστών.

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ:
Σύμφωνα με τις πηγές που έχουν έρθει στο φως τα τελευταία χρόνια, προκύπτει ότι ο πρώτος μόνιμος οικισμός αναπτύχθηκε στην Αμάρυνθο κατά τη νεολιθική εποχή (6000-3000 π.Χ). Κατά τη πρώιμη εποχή του χαλκού (3000-1200 π.Χ) υπήρξε ένα από τα σημαντικότερα προϊστορικά λιμάνια. Κατά την πρώιμη υστεροελλαδική περίοδο(1650-1100 π. Χ) η Αμάρυνθος αποτελεί τη σημαντικότερη πόλη της περιοχής και το όνομά της αναφέρεται στη Γραμμική Β από τη Θήβα. Κατά τα βυζαντινά χρόνια η κατάληψη της από τους Φράγκους την οδηγεί στη παρακμή, ενώ η ολική καταστροφή της έρχεται το 1470 από τη Τούρκικη εισβολή.

ΤΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ:
Η Αμάρυνθος μέσα από την πορεία της στην ιστορία καθώς και τη φυσική της ομορφιά, διαθέτει αρκετά αξιοθέατα που αξίζει να επισκεφθείτε.

Tα δύο εκκλησάκια στο λόφο της Παλαιοχώρας (της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος).
Ιερός Ναός της Παναγίτσας.
Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου.
Ι.Ν. Προφήτη Ηλία ή Αϊ Λια.
Λαογραφικό μουσείο Άνω Βάθειας.
Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου.
Ιερός Ναός Ζωοδόχου Πηγής.
Ενετικός Πύργος (Γυμνό).
Θέατρο Σέττας (Άνω Σέττα).
Μακεδονικός τάφος.

Η περιοχή διαθέτει πανέμορφες παραλίες με καταγάλανα καθαρά νερά. Αυτά σε συνδυασμό με τα ουζερί και τα γραφικά ταβερνάκια πάνω στο κύμα δίνουν την ευκαιρία τόσο στους τουρίστες, όσο και στους ντόπιους για αξέχαστες στιγμές.

ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ:
Η Αμάρυνθος αποτελεί τουριστική περιοχή και έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει τους επισκέπτες της σε σύγχρονα ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια με υπέροχη θέα προς τη θάλασσα. Επίσης προσφέρεται για μοναδικές γαστρονομικές απολαύσεις στα παραλιακά ουζερί και τις ψαροταβέρνες της, για τους λάτρεις του θαλασσινού φαγητού και αυτούς που θέλουν να γευτούν τις τοπικές νοστιμιές.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΤΥΠΟΣ ΕΡΕΤΡΙΑΣ ONLINE

Κάντε κλικ εδώ και διαβάστε το φύλλο που κυκλοφορεί στο κινητό, στο tablet, στο pc σας ΔΩΡΕΑΝ!
Διαφήμιση
Τώρα η εφημερίδα σας και οnline!

ΑΤΖΕΝΤΑ

ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

Διαφήμιση